نرم افزار متلب چیست؟ کاربرد و ویژگی های متلب matlab
شاید خیلی از دانشجویان مهندسی از همان دوران کارشناسی سرو کارشان به نرم افزار متلب میافتد و قطعا نام ان را شنیده اند. این نرم افزار اگرچه بسیار کاربر دارد اما بدون یادگیری محیط نرم افزار و کاربرد های ان ویژگی هایش و پروژه هاییکه میتوانید با ان انجام دهید، قطعا نمیتوانید به راحتی از پس ان بر بیایید. پس به شما پیشنهاد میکنیم تا اخر مقاله همراه ما باشید تا ضمن بررسی کاربرد های این نرم افزار ویژگی های ان و چرایی یادگیریش را هم بشناسیم.
نرم افزار متلب (Matlab) چیست؟ چرا باید آن را یاد بگیریم ؟
نام متلب Matlab از ترکیب لغات انگلیسی Matrix Laboratory منتج شده است.و در زبان فارسی آزمایشگاه ماتریس ترجمه میگردد. که در حقیقت باید بدانید که تمامی عملیات و محاسبات داخل این نرم افزار رویکردی ماتریسی دارد. که در ان محیطی برای برنامه نویسی کامل که زبان برنامه نویسی خاص خود را داشته و دارای کتابخانه ای غنی همراه toolbox های فراوان میباشد که میتوان از ان بهره برد. نرم افزار matlab شامل یک محیط توسعه یافته کدنویسی میباشد. محیطی که بر خلاف یک ویرایشگر ساده متن مثل Notepad، میتوانید به ردیابی خطاهای کدنویسی خود، تکمیل دستورات نوشته شده پرداخته و برای اسانتر شدن پروژه پیشنهادات عملکردی را در هر لحظه ارائه میدهد را وارد کنید.
چرا نرم افزار متلب در رزومه تحصیلی نشان دهنده مهارت خوبیست؟
این نرم افزار محبوب در بسیاری از صنایع قابل استفاده و کمک کننده است و میتوان گفت هر سمت و حرفه ای که در ان نیاز به تجزیه و تحلیل برخی داده ها میباشد کاربردیست. و به دلیل آنکه در حال حاضر دیتاها و نیز اطلاعات از راهبردی ترین و مهم ترین مسئولیت یک سازمان و نهاد می باشند، توانایی تحلیل سریع داده ها و انجام محاسبات ریاضی مورد نظر توسط متلب بسیار چشمگیر میباشد. بنابراین بسیار ارزشمند میباشد که قادر به تحلیل دیتا ها با سرعت و به راحتی میباشید.
خواندن مقاله زیر به شما پیشنهاد میشود:
نرم افزار متلب شامل چه قسمت هایی میشود؟
محیط کاری متلب چگونه است؟
محیطی است که مجموعهای از امکانات و ابزار را به شما بهعنوان برنامهنویس متلب و کاربر متلب با آنها سرو کار دارید. محیط این نرم افزار دارای امکاناتی جهت مدیریت متغیرهای مورد نظر در فضای کاری و نیز ابزاری جهت مدیریت،توسعه، ایجاد M فایلها و رفع خطا در برنامههای متلب است.
گرافیک کنترلر: سیستم گرافیکی متلب را مینامیم که پردازش تصویر،دستورات سطح بالا برای تجسم دادههای دوبعدی و سهبعدی، انیمیشن و گرافیک در دست این قسمت میباشد. این قسمت همچنین دارای دستورات سطح پایین میباشد که به کاربر اجازه داده تا ظاهر گرافیکی مورد نظر و سلیقه خود را بهصورت سفارشی طراحی کنند.
زبان متلب چیست؟
متلب محبوب دارای یک زبان سطح بالا از جنس ماتریس- آرایه میباشد که ویژگی برنامهنویسی شی گرا را شامل شده و میتواند با کمک آنها برنامههای ساده و پیچیده را به ارمغان اورده و ایجاد کند.
(API) یا همان رابط برنامههای کاربردی متلب چگونه میباشد ؟
شامل کتابخانهای که امکان نوشتن برنامههای فرترن و C را که با متلب در تعامل بوده است را فراهم نماید. رابط مورد نظر شامل امکاناتی نیز میباشد.مثلا فراخوانی روال از متلب که به نوعی همان اتصال پویا است، دیگری فراخوانی متلب است که بهعنوان یک موتور محاسباتی و خواندن و نوشتن به فایلهای mat میباشد .
کتابخانه توابع ریاضی متلب شامل چه قسمت هاییست؟
این کتابخانه و مجموعه گسترده شامل الگوریتمهای محاسباتی میباشد که شامل توابعی ابتدایی است مانند کسینوس، سینوس،تانژانت و… تا توابع پیچیده تر مثل ماتریس اینورس (معکوس)، تبدیل فوریه سریع، مقادیر ویژه ماتریس و…
نتیجه گیری:
همانطور که دیدیم این نرم افزار بسار کاربردی بوده و در صنایع مختلف کاربرد دارد و به خصوص در پروژه های دانشجویی نیز بسیار مورد اسنفاده قرار میگیرد به طوریکه امتحانات نهایی برخی دروس فقط با کد زدن و کار کردن با این نرم افزار میسر میشود. پس به شما پیشنهاد میکنیم در کنار درس خواندن در طول ترم وقتی برای یادگیری مهارتهای نرم افزاری خود نیز بگذارید. میتوانید با تهیه دوره اموزشی از سایت مبتکران شیمی امیرکبیر که در هر نرم افزار با اساتید برجسته اموزشها را به شما اموزش میدهند، به راحتی این نرم افزار را یادگرفته و از تمامی امکانات آن استفاده کنید.
دیدگاهتان را بنویسید