لزوم یادگیری نرم افزار در رشته های مهندسی شیمی و مهندسی پلیمر: چرا باید نرم افزار تخصصی بلد باشیم؟
مقدمه و پیش گفتار
در دنیای امروز با پیشرفت روز افزون مباني كامپيوتر، استفاده از آن را به عنوان عضوی جدا نشدني از مباحث مهندسي مطرح کرده است و همچنین باعث این شده که نرم افزار نقش مهم و اساسی در بهبود کیفیت پارامتر های مدنظر مهندسی ما همچون بررسی و بهبود مدل های طراحی شده و یا حتی طراحی خط های تولیدی داشته باشد.
تمام مطالب گفته شده اشاره به این مطلب دارد که بهره بردن از نرم افزار و یا بطور کلی کامپیوتر در مباحث و علم های مختلف اهميت زیادی پيدا كرده است . نقش نرم افزار در علوم مهندسي به حدی زیاد بوده که باعث گسترش استفاده از آن شده بطوری که ادامه علوم مهندسی بدون استفاده از اين ابزار سخت بنظر مي آید.
در اين بین مهندسي شيمي، پلیمر، نفت و حتی مهندسی مواد و پزشکی نيز از اين قاعده جدا نبوده و به علت وجود حجم زیاد محاسبات ریاضی در رشته های مذکور و سختی زمان بر بودن آنها ، اهمیت یادگیری نرم افزار های تخصصی و مرتبط را برای دانشجویان دوچندان کرده است .
جدا از بحث صنعت و لزوم بلد بودن ابزار های کامپیوتری برای محیط کار و سبقت گرفتن از همکاران چه در مصاحبه و چه در حین کار، آشنایی با این ابزار در مقاطع تحصیلی بالاتر نیز اهمیت بالایی برخوردار است. برای مثال در دوره ی کارشناسی ارشد و یا دکتری آشنایی با نرم افزاری همچون اوریجین باعث میشود که دانشجو بتواند برای تحلیل آزمون ها و تست های مختلف جهت آماده سازی هرچه بهتر پروژه و پایان نامه خود به بهترین شکل ممکن عمل کند. و یا آشنایی با نرم افزار های حوزه ی شبیه سازی، همچون متریال استودیو و یا مولدفلو باعث صرفه جویی در مسائل اقتصادی و حتی کاهش خطرات آزمایشگاهی میشود.
بطور کلی نرم افزار های مهندسی بخصوص مهندسی شیمی و مهندسی پلیمر به دو دسته نرم افزار های عمومی و نرم افزار های تخصصی دسته بندی میشود:
نرم افزار های عمومی
مجموعه ای از نرم افزاها هستند که اختصاص به رشته ی خاصی همچون مهندسي پلیمر و یا شيمي ندارند اما با توجه به نياز، توسط دانشجویان و یا متخصصان این رشته ها استفاده میشود.مانند نرم افزارهاي محاسباتی رياضي مانند MATLAB و Mathematica و … و حتی میتوان از نرم افزارهاي مجموعه آفیس هم نام برد . لازم به ذکر است که تعداد نرم افزارهاي عمومي زیاد و قابل توجه است و با توجه به کاربرد هر دانشجو متناسب با رشته ی تحصیلی خود استفاده میشود. از هر گروه نرم افزار عمومی یادگیری یکی از آن ها میتواند به دانشجو کمک ویژه و مفیدی کند.
نرم افزار های تخصصی
جهت یادگیری نرم افزارهای تخصصی مهندسي شيمي و مهندسی پلیمر و دیگر رشته های وابسته همچون نفت، لازم است که دانشجو یا دیگر افراد قبل از آموزش آن ها یک سری از دروس تحصيلي لازم خود را گذرانده باشند . زیرا اين نرم افزارها مباحث درسی گذرانده شده يك دانشجو در فضایی دیگر است . از نرم افزارهاي تخصصي مهندسی شیمی و پلیمر استفاده های فراواني هم دارند ، ميتوان به HYSYS و ASPEN و ORIGIN و MATERIALS STUDIO و … اشاره کرد. برخی از این اين نرم افزارها جهت شبيه سازي و برخی دیگر جهت تحلیل آزمون ها و فرایند های صورت گرفته استفاده میشود .
برای مثال دانشجویی که به سمت یادگیری نرم افزاری همچون مولدفلو میرود، لازم است قبل از فراگیری آن به درس مهندسی پلاستیک مسلط باشد تا در یادگیری نکات لازم جهت بهره گیری از این نرم افزار دچار مشکل نشود.
مبتکران شیمی و نرم افزار مهندسی شیمی و پلیمر
پس از استقبال بی نظیر دانشجویان از موسسه جهش پلیمر با تدریس دکتر ایمان صاحبی، و اظهار نیاز دانشجویان مهندسی شیمی در زمینه های دوره های آموزشی جهت آمادگی برای شرکت در کنکور کارشناسی ارشد و دکتری و همچنین نرم افزار های تخصصی مهندسی شیمی و پلیمر، با نظر مستقیم دکتر صاحبی تصمیم بر آن شد که موسسه ی مبتکران شیمی امیرکبیر تاسیس و شروع به فعالیت نماید.
به طور کلی فعالیت های این موسسه به دو دسته ی دوره های آموزشی مهندسی شیمی و آموزش نرم افزار های تخصصی و عمومی مهندسی شیمی و پلیمر تقسیم میشود:
دوره های آموزشی، جزوات و دروس مهندسی شیمی
موسسه آموزشی مبتکران شیمی امیرکبیر ارائه دهنده بهترین منابع و دوره های آموزشی کنکور مهندسی شیمی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا برای کلیه دانشجویان میباشد. همچنین این موسسه به منظور افزایش سطح علمی و فنی کلیه دانشجویان و فارق التحصیلان در رشته های مهندسی وعلوم پایه درنظر دارد تا با به کارگیری مدرسان مجرب این مهم را میسر سازد. تنوع محصول های آموزشی و کیفیت تدریس دوره ها از جمله ویژگی های شاخص این موسسه بوده و درنظر است تا با پشتیبانی های دلسوزانه کادر این موسسه راه رسیدن به موفقیت هموار گرد.
نرم افزار مهندسی شیمی و پلیمر
امروزه نرمافزار جزء جدانشدنی تمامی پروژههای مهندسی میباشد. دیگر مانند قبل نیست که تمامی پروژهها توسط دست و صفحات گسترده صورت میگرفت. بر همین اساس، یادگیری نرمافزار از نان شب هم برای هر مهندسی واجب است. در سال های گذشته اگر به شرکتی برای استخدام مراجعه میکردید، اولین سوال تخصصی که از شما پرسیده میشد این بود که پروژه یا پایاننامۀ خود را با کدام استاد و با چه نمرهای گذراندهاید. اما امروز دیگر این طور نیست.
امروز اولین سوال تخصصی که از شما میپرسند این است که کدام نرمافزارها را در چه سطحی بلدید و آیا مدرک یا پروژه یا مقالهای دارید که این گفتۀ شما را تأیید نماید؟ شاید این موضوع برای گرایش بیوتکنولوژی کمی دور از ذهن باشد، ولی برای گرایشهای فرآیند و جداسازی کاملاً قطعی است. این روز ها شما با دیدن آگاهیهای استخدامی هم میتوانید متوجه این مسئله شوید که چقدر این موضوع مهم است، چرا که شرط اصلی اکثر آنها داشتن مهارت در نرمافزار مدنظرشان است.
در سایت مبتکران شیمی امیرکبیر شما میتوانید با مراجعه به بخش نرم افزار سایت، به دوره های آموزشی این مجموعه دسترسی داشته باشید.
درباره mobtakeran blog
ما اینجاییم تا بهترین محتوا را جهت پاسخ به تمام سوالات شما در رابطه با رشته ی مهندسی شیمی، پلیمر و دیگر رشته های وابسته را پاسخ گو باشیم.
نوشته های بیشتر از mobtakeran blog
دیدگاهتان را بنویسید